Archive for the ‘Stofble-mærker’ Category

Der er kommet et helt nyt stofble-mærke til landet og jeg er Så glad for at kunne præsentere det. Det drejer sig om det østrigske mærke Blümchen, der allerede har fået fine bedømmelser både herhjemme og udenlands.

Jeg havde købt en stak hjem som jeg sendte ud til en række testere, så de blev testet af både store, små, tykke og tynde og den generelle modtagelse var rigtig positiv. Prisen ligger i den lavere ende, hvilket nok var medvirkende til de gode tilbagemeldinger, for man kan hurtigt få spenderet mange penge på stofbleer, når man først kommer i gang.

Omdrejningspunktet i Blümchen stofbleerne er de fine print og gode sugeevne med indlæg i bambus…

  • Den nye AIO fås i både ensfarvet og med søde print, men velcro og med trykknapper. Den er onesize og indlæggene kun er syet fast i den ene ende, så den tørrer forholdsvis hurtigt.
  • Lommebleen fås med velcro og er onesize. Foret i selve blebuksen er i mikrofleece med staydry effekt og indlæggene er en kombi af hurtigtsugende mikrofiber og langsomt sugende bambus.
  • Den faconsyede stofble er i en klasse for sig og jeg må indrømme at jeg har store forventninger til den. Den er dejligt tyk og har yderligere en lomme, så den kan boostes endnu mere, hvis der er behov for det.

 

Blümchen stofbleer designes i Østrig og produceres i Pakistan og Kina under ordnede forhold. Det betyder at priserne kan holdes nede i et rigtig fint leje, der passer til de fleste stofble-pengepunge.

 

 

Jeg fik en række garvede stofble-brugere til at teste og her er et udpluk af deres kommentarer:

En rigtig god ble til forholdsvis billig penge. Virker tynd, og dermed meget fleksibel og ikke “stor og stofble-agtig”. Jeg ville nok ønske at dette var en af de føste stofbleer jeg havde stiftet bekendtskab med. (Om AIO)

Den sidder supergodt på min søn på 2,5 år som er slank, men den gaber i benene når min datter brugte den – den er ikke lille nok i benene til hende, men hun er også superslank (1 år og 7,5 kg). (Om lommebleen)

Sidder som syet og kan justeres til mit barn i forhold til lårtykkelse osv – eneste minus er at den er ret fluffy og derfor fylder godt på numsen. Bleen kan indstills meget i størrelsen sammenlignet med andre onesize-bler jeg har. (Om lommebleen)

Skøn ble med høj cute-faktor. Indersiden forbliver dejlig blød trods flere vaske. (Om lommebleen)

 

Little Lamb lommebleer

Lommebleen fra Little Lamb

Der er kommet nye stofbleer fra Little Lamb – nemlig nogle rigtig fine lommebleer med indlæg i 100% bambus.

Lommebleerne fås i skrivende stund  i 3 farver og 3 størrelser, så de dækker fra ca. 3 mdr til blefri. Af specielle features kan nævnes dobbelt række trykknapper i taljen og ekstra lækagebarrierer ved benene, der kan tage det der måske ved et uheld flyder over.

Yderstoffet er PUL-belagt polyester og inderstoffet er microfleece – og det medfølgende indlæg er i 100% oekotex-certificeret bambus. Det giver et fint sugende indlæg, der ligger godt fast under fleecen.

Lommebleerne er meget rimelige i prisen ( 145,- ) og nemme at håndtere med en god lomme bagtil. Helt klart en enkel og god ble til en meget rimelig pris 😉

Se Little Lambs lommebleer her!

 

Silkebløde lommebleer med bambusvelor fra AlvehamnSvenske Alvehamn har begået en vidunderlig lommeble med silkeblød bambusvelour inderst mod huden…man tror det er løgn at noget kan være så blødt.

Lidt features på Alvehamns bambus lommeble
Lommebleerne er onesize og har en blebuks af PUL-belagt polyester eller minky – inderstoffet er det tidligere nævnte velour af 70% bambus og 30% økologisk bomuld.

Som indlæg følger et firkantet prefold-indlæg i dobbelt bambusfleece (100% bambus) – rigtig godt sugende indlæg der giver en forholdsvis net ble der suger rigtig fint. Indlægget er meget velegnet til dagsbrug og til natbrug for børn der ikke tisser voldsomt meget.

Lommebleen er sideknappet, så der ikke sidder lukketøj midt på maven og generer for bevægeevnen. Den kan justeres i størrelsen med trykknapper ned foran og trykknapper i siderne bruges til nemt at justere vidden i taljen og i benene.

Ekstra sugeevne til nat
Når du køber lommebleen leveres den med indlægget i bambusfleece som standard, og får du brug for yderligere sugeevne til f.eks. natten eller til lurene om dagen kan du købe det supersugende prefold natindlæg i bambusfrotté og bambusfleece med en ekstrasugende kerne af hamp.

Se videoen om Alvehamns lommeble i bambus:

Du kan også besøge Alvehamns egen hjemmeside her!

Alvehamn - et lille svensk firma med den helt rette indstilling ;)

Læs mere om de lækre bambusbleer fra svenske Alvehamn

Alvehamn er et lille familiedrevet firma fra Sverige der bl.a. specialiserer sig i at designe og få produceret stofbleer i bambus – både lommebleer og formsyede bleer.

Flagskibet er den lækre lommeble i bambusvelour
Stofbleerne er alle i oekotex-certificeret bambus og “flagskibet” må siges at være den ualmindeligt lækre onesize lommeble i bambusvelour med PUL. Lommebleen har silkeblød velour af 70% bambus og 30% økologisk bomuld – et materiale der holder sig blødt efter mange vaske og som vil være den rene luksus mod en sart babynumse.

Bambus-lommebleen fra Alvehamn leveres med et firkantet indlæg i 100% bambus, dobbelt lag af bambusfleece og dermed at rigtig godt dagsindlæg. Indlægget kan også snildt bruges om natten hvis dit barn ikke tisser voldsomt meget…

Til natten kan du købe ekstra sugende – og her taler vi virkelig SUGENDE  – natindlæg i dobbelt bambus (en side frotté og en side fleece) med en kerne af hamp. Indlægget er mest egnet til de lidt større børn da det er temmelig stort…og kan naturligvis også fint bruges til andre bleer som f.eks. Blümchen blecover.

Du kan se en mere dybdegående intro til lomme bleen i et andet blogindlæg – og her får du lige en lille video der forklarer lidt om de forskellige muligheder med Alvehamns bambus-lommeble…

Skøn formsyet stofble i bambus i 3 størrelser
En anden type stofbleer fra Alveham er en dejligt blød dagsble i 100% bambusjersey – den er forholdsvis tynd og let i forhold til f.eks. frottébleer i bambus hvilket gør at den ikke fylder så meget under tøjet.

Stofbleen fås i 3 størrelser, så den dækker hele bleperioden fra nyfødt til 3 år.

  • str. S – passer til børn fra 3-8 kg
  • str M – passer til børn fra 8-14 kg
  • str. L passer til børn fra 14 kg og opefter

Lægger du ekstra indlæg i kan det mindske kiloene – men  stofbleerne i bambusjersey fra Alvehamn er generelt pænt rummelige bleer, så kan du lide dem kan du næsten sikkert regne med at kunne finde en størrelse du kan bruge i hele bleperioden.

Der er kommet et nyt minisite om ammindlæg – det er ikke heelt stofbleer, men jeg tillader mig nu alligevel at nævne det her på stofble-bloggen – bruger du stofbleer bruger du muligvis også vaskbare ammeindlæg 😉

Du kan se det her – ammeindlaeg.dk

Kig ind på Ko og Ko´s stofble-brugtbørs!

Vi har ryddet op i vores prøvepakker med stofbleer og luget ud i de bleer vi ikke længere forhandler – så du kan købe de brugte stofbleer for en slik.

Stofbleerne er naturligvis nyvaskede og i fin stand – men du må lige være forberedt på at de kan være lidt falmede eller lettere forvaskede.

Det drejer sig i denne omgang om stofbleer og blebukser fra bl.a. Popolini, Imse Vimse, Totsbots og et par stykker fra BumGenius – så se om du ikke kan strække dit blebudget med et par brugte 🙂

Se videoen for Novas Arks lommebleer her – Søg  det giver dig en bedre fornemmelse for hvad det er for stofbleer, hvad den er lavet af og hvem du kan bruge den til!

Du kan kigge lidt rundt på Ko og Ko´s Youtube-kanal for at se flere videoer om stofbleer og bletilbehør – gå direkte til kanalen her!

Novas Ark lommebleerStofbleer fra Novas Ark er gennetænkte og udviklet i samarbejde med en række danske stofble-mødre – så vi er helt sikre på at de virker! 🙂

Supergode indlæg
Novas Ark er lommebleer med et rigtig godt sugende indlæg i økologisk hamp – en meget velkommen nyhed! Hamp har de egenskab at det suger væsentlig bedre en bomuld – derfor kan et tyndere indlæg suge lige så godt som et tykt bomuldsindlæg. En klar fordel når blenumsen er godt på vej til at blive lidt vel polstret 🙂

Lommebleer er stofbleer der består af to dele – en dobbelt blebuks med et vandtæt ydre og et indlæg. Mellem de to lag i blebuksen er der en lomme med åbning enten foran eller bagpå og indlægget stopper du ind i lommen, så det holder sig på plads når der tumles.

Boost med hvad du har – eller vælg de bedst sugende
Du kan booste en lommeble lige så meget som du har behov for – og her er det en god idé at vælge velsugende indlæg som f.eks. det medfølgende i hamp eller indlæg i bambus. Alle indlæg kan dog bruges, så du behøver ikke føle dig hæmmet af hvad du nu har liggede hjemme 😉

Novas Ark er et dansk mærke og indtil videre laver de kun lommebleer, men vi kan jo være heldige at de finder på at udvikle andre modeller. Stofbleerne produceres i samarbejde med Mamas Life der er kendte for deres supergode slynger, men det er jo et helt andet kapitel…

Gode anmeldelser til lommebleen…
Lommebleen fra Novas Ark har fået fine anmeldelser med en score på 9 ude af 10 hos Slyngebarns kræsne stofblebrugere – du kan læse anmeldelserne her!

Holger i sine seje longies

Holger i sine seje longie

De sejeste uldblebukser ever!
Nu kan du få de lækre økologiske longies med striber og pangfarvede kontrastkiler på rumpen…samt en helt nyudviklet shortie i samme stil.

De nye longies og shorties er strikket i ren økologisk lanolinuld og har flotte friske kiler bagpå i håndfarvet garn fra Naturlig Beklædning. De er behandlet med lanolin-emulsion og er helt tætte og vidunderligt bløde.

Idéen til striberne kom fra en god kunde, der ikke kunne få nok af striber – og så snart det først par var færdigt, begyndte jeg på det næste på..de ville bare strikkes 🙂

Hvorfor uld til blebukser?
Uld er et af de allerbedste materialer til blebukser, da det er helt naturligt – det indeholder ingen kemi og er 100% åndbart.

Er uldblebuksen korrekt behandlet med lanolin er den helt tæt og lanolinen gør endog at ulden renser sig selv. Lanolinen går ind og nedbryder lugt og bakterier, så du ikke behøver vaske bukserne ret ofte – tror der gik 4 måneder inden jeg vaskede vores 1. gang.

Fås i mange kombinationer…
Du kan få de nye økologiske longies og shorties i mange forskellige kombinationer af str. og farver – grunden er altid stribet i chokobrun og natur, og kilerne/bindebåndene fås i 5 forskellige farver; karrygul – ren retro, æblegrøn – dejligt unisex, pink til de tøsede, turkis til de lidt mere drengede og orange/rød meleret til alle.

Se dem alle sammen hos Ko og Ko og husk at der kan være en smule leveringstid alt efter hvor meget tryk der er på 🙂

Bestil lige de longies eller shorties du synes er flottest!

BumGenius er kendt for deres innovative og geniale stofbleer og BumGenius Flip er bestemt ingen undtagelse…BumGenius Flip

En Flip består af en onesize blebuks med et indlæg, der fungere som det sugende lag. Indlægget fås i 3 materialer – og net er netop det, der gøre BumGenius Flip så genial. Basisindlægget, der følger med når du køber stofbleen, er i tyk blød økologisk bomuld. Derudover kan du få en supersugende staydry indlæg, der er rigtig godt til natbrug Og som det sidste kan du købe engangsindlæg, lidt ligesom et stort bind der passer nøjagtigt i blebuksen. Engangsindlægget giver dig en mutantble – en mellemting mellem en engangsble og en stofble 🙂 Genialt hvis du skal have baby med på tur og ikke vil have for meget at slæbe på.

Bumgenius Flip fås i flere forskellige farver og du kan vælge om den skal lukkes med indfarvede trykknapper eller med velcro – her et et par eksempler på de forskellige muligheder:

Basisbleen består af et sæt med blebukser og en firkantet stofble – se den her. Du kan dog spare noget ved at købe en Bumgenius Flip startpakke, hvor du får 2 blebukser og 6 indlæg – det passer nogenlunde til en dags forbrug.

Her er en video om Flip-stofbleen – og har du spørgsmål, skal du endelig spørge!